Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


sietös menü

HáziPatika.com fogyókúra-program

1. heti étrend

2012. január 16., hétfő [1210 kcal]

Reggeli

Lágy tojás kenyérrel (200 kcal)
1 db lágy tojás
2 szem retek
1 szelet barna kenyér
5 g light margarin

Ízlés szerinti tea édesítés nélkül vagy édesítőszerrel


Tízórai

3 db kis mandarin (70 kcal)


Ebéd

Hagymás rostélyos (500 kcal)
Hozzávalók: 100 g marha hátszín, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1,5 evőkanál liszt, só, bors

Elkészítés: A szelet húst sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a lisztbe, a forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára pároljuk. A hagymát karikára vágjuk, a maradék liszttel meghintjük. A maradék olajban, pirosra sütjük, tálaláskor a húsra halmozzuk.

200 g tepsis burgonya (190 kcal)


Uzsonna

1 db alma (60 kcal)


Vacsora

Sonkás szendvics (190 kcal)
1 szelet barna kenyér
2 szelet pulykasonka
5 g margarin
1 paradicsom

HáziPatika.com

2012. január 17., kedd [1200 kcal]

Reggeli

Müzli tejjel (220 kcal)
Hozzávalók: 35 g teljes kiőrlésű müzli, 1 dl 1,5%-os tej, 1 teáskanál mazsola, édesítőszer

Ízlés szerinti tea édesítés nélkül vagy édesítőszerrel


Tízórai

1 db körte (90 kcal)


Ebéd

Sárgarépás-tejszínes csirkemell (190 kcal)
Hozzávalók: 100 g csirkemell, 1 kis szál sárgarépa, 1 evőkanál tejszín, 1 teáskanál olaj, petrezselyem zöld, szerecsendió, só, bors

Elkészítés: A csíkokra vágott húst átpirítjuk az olajon. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, őrölt szerecsendióval és az apróra vágott petrezselyem zölddel. Hozzáadjuk a megtisztított, vékony csíkokra vágott sárgarépát és a tejszínt. Az egészet összekeverjük, fedő alatt puhára pároljuk.

Hajdinaköret (310 kcal)
Hozzávalók: 80 g hajdina, 1 teáskanál olaj, petrezselyem, só

Elkészítés: A hajdinát olajon átpirítjuk. Amikor elérte a kellő pirosságot, a hajdina mennyiségének megfelelő, kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntjük, ízesítjük sóval és a megmosott felaprított petrezselyemzöld felével. Fedő alatt kis lángon pároljuk. Főzés közben nem ajánlatos kevergetni, csak amikor már elkészült, fellazítani. Tálalás előtt belekeverjük a maradék petrezselymet.

Uzsonna

2 db kivi (80 kcal)


Vacsora

Májkrémes szendvics (310 kcal)
2 szelet barna kenyér
5 g light margarin
30 g májkrém
1/2 paprika

HáziPatika.com

2012. január 18., szerda [1210 kcal]

Reggeli

Házi áfonyás joghurt (245 kcal)
Hozzávalók: 1 evőkanál áfonya lekvár, 1 pohár joghurt, 1 teáskanál búzacsíra, 1 kávéskanál méz

Tízórai

1 db banán (150 kcal)


Ebéd

Zöldbabfőzelék (285 kcal)
Hozzávalók: 200 g zöldbab, 2 evőkanál 12%-os tejföl, 1,5 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, 1/2 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyem zöld, só

Elkészítés: Zöldbabot sós vízben feltesszük főni. Készítünk egy fokhagymás rántást, amivel besűrítjük a megfőtt zöldbabot. Végül tejföllel dúsítjuk, és petrezselyemmel díszítjük.

120 g sertéssült (280 kcal)


Uzsonna

1 db alma (60 kcal)


Vacsora

Sonkás szendvics (190 kcal)
1 szelet barna kenyér
2 szelet pulyka sonka
5 g margarin
1 paradicsom

HáziPatika.com

2012. január 19., csütörtök [1300 kcal]

Reggeli

2 db tormás sonkatekercs


1 szelet barna kenyér


Ízlés szerinti tea édesítés nélkül vagy édesítőszerrel
A reggeli energiatartalma 390 kcal.

Tízórai

1 db narancs (70 kcal)


Ebéd

Roston sült hal citrommártással (380 kcal)
Hozzávalók: 150 g tőkehal, 1/2 citrom, 1 teáskanál vaj, 1 evőkanál liszt, 1/2 tojás, 1 teáskanál olaj, kapor, petrezselyem zöld, menta, bors, só.

Elkészítés: A halfilét fűszerezzük (só, bors, petrezselyem), befedjük vékonyra vágott citromszeletekkel, és hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Majd kevés olajon a halat megsütjük.
A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, belekeverjük a lisztet, és kevergetve apránként hozzáadjuk a citromlevet. Tűzről félrehúzva hozzáadjuk a tojássárgájával felvert tojást, és habverővel addig verjük, amíg híg majonéz sűrűségű nem lesz. Belekeverjük a finomra vágott mentát és a kaprot, ha szükséges, utóízesítjük sóval, borssal. A halat a mártással leöntve tálaljuk.

200 g főtt burgonya (190 kcal)


Uzsonna

2 db kivi (80 kcal)


Vacsora

Olaszos burgonyasaláta (190 kcal)
Hozzávalók: 100 g burgonya, 100 g fejes saláta, 1 narancs, 1 teáskanál olívaolaj, 1/2 citrom leve

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A fejes salátát leveleire szedjük, megmossuk, majd apró darabokra tépkedjük. A narancs és a citrom levét kinyomjuk, húsát is kikaparjuk, és eldolgozzuk az olajjal. A héjakat is belereszelhetjük ízlés szerint. Ezt a páclevet öntjük az összekevert zöldségekre. Az egészet összerázzuk, lefedjük, és 1 órát hűtőben érleljük.

HáziPatika.com

2012. január 20., péntek [1150 kcal]

Reggeli

Müzli tejjel (220 kcal)
Hozzávalók: 35 g teljes kiőrlésű müzli, 1 dl 1,5%-os tej, 1 teáskanál mazsola, édesítőszer

Ízlés szerinti tea édesítés nélkül vagy édesítőszerrel


Tízórai

1 Túró Rudi (90 kcal)


Ebéd

Spenótos palacsintatorta (380 kcal)
Hozzávalók: 3 db palacsinta, 20 dkg spenót, 1 gerezd fokhagyma, 3 g margarin,
1 teáskanál teljes kiőrlésű liszt, 1 dl tej, 5 dkg reszelt sovány sajt, só, bors

Elkészítés: Sütünk 3 palacsintát, félretesszük. Megpároljuk a megtisztított spenótot a fokhagymával. Kivajazott tűzállótálba rakjuk le rétegesen a palacsintákat és a spenótot. Ezután olvasszunk meg egy diónyi margarint egy serpenyőben, hintsük rá a lisztet, majd állandó kevergetés mellett adjuk hozzá a tejet is. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön főzzük addig, amíg a szósz sűrűsödni kezd. Ezután öntsük rá a rétegezett palacsintára, tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyük sütőbe és süssük ropogósra.

Uzsonna

1 db banán (150 kcal)


Vacsora

Almás pulykasaláta (310 kcal)
Hozzávalók: 60 g pulykamell, 50 g penne tészta, 1/2 alma, 1/2 paprika, 1/4 lilahagyma, 1 teáskanál olaj, petrezselyem, pirospaprika, só, bors

Elkészítés: A pennét sós, forrásban lévő vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük. A húst csíkokra vágjuk, sóval, cayenne-i borssal és pirospaprikával ízesítjük. Alaposan átforgatjuk, majd a felmelegített olajban pirosra sütjük. Az almát kimagozzuk, héjastul vékonyabb csíkokra szeljük, a lilahagymát, a paprikát apró kockákra vágjuk. Az előkészítetett alapanyagokat keverőtálban lazán összeforgatjuk, rászórjuk az aprított petrezselymet. A fűszerekkel ízesítjük, majd hűtőben lehűtjük.

HáziPatika.com

2012. január 21., szombat [1170 kcal]

Reggeli

Virsli mustárral (270 kcal)
1 pár virsli, mustár, 1 szelet barna kenyér

Ízlés szerinti tea édesítés nélkül vagy édesítőszerrel


Tízórai

1 db körte (90 kcal)


Ebéd

Paradicsomos burgonyafőzelék
Hozzávalók: 200 g burgonya, 30 g paradicsompüré, 1 púpozott evőkanál liszt, 1 csapott evőkanál cukor, 1 evőkanál olaj, 1/4 vöröshagyma, só

Elkészítés: A megtisztított burgonyát apró kockákra vágjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, apróra vágott hagymával, esetleg zellerlevéllel. Amikor a burgonya megfőtt, hozzákeverjük a paradicsompürét. Világos rántással sűrítjük, utóízesítjük cukorral. A sűrítés után jól kiforraljuk.

1 szelet párolt pulykamell
Az ebéd energiatartalma 540 kcal.

Uzsonna

3 db mandarin (70 kcal)


Vacsora

Sonkás szendvics (200 kcal)
1 szelet barna kenyér
2 szelet pulyka sonka
5 g margarin
1 paradicsom
1/2 paprika

HáziPatika.com

2012. január 22., vasárnap [1200 kcal]

Reggeli

Gombás omlett
Hozzávalók: 2 db tojás, 1/2 dl 1,5 %-os tej, 25 g csiperkegomba, olaj

1 szelet barna kenyér


1 db paradicsom


Ízlés szerinti tea édesítés nélkül vagy édesítőszerrel
A reggeli energiatartalma 290 kcal.

Tízórai

1 db müzliszelet (80 kcal)


Ebéd

Fokhagymás marhasült (290 kcal)
Hozzávalók: 100 g marhahús, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, só, bors

Elkészítés: A szelet marhahúst sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk. A pépesített fokhagymát az olajon átfuttatjuk, és ebben a fokhagymás olajban sütjük készre a húst.

Gombás rizs (190 kcal)
Hozzávalók: 40 g rizs, 40 g csiperkegomba, 1 kávéskanál olaj, petrezselyem, só, bors

Elkészítés: A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk, majd a rizzsel együtt, az olajon átpirítjuk. Amikor elérte a kellő pirosságot, a rizs mennyiségének megfelelő, kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntjük, ízesítjük sóval, őrölt borssal és a megmosott felaprított petrezselyem zöld felével. Fedő alatt kis lángon, vagy forró sütőben pároljuk. Tálalás előtt keverjük hozzá a maradék petrezselymet.

Uzsonna

1 db alma (60 kcal)


Vacsora

Halas-paradicsomos melegszendvics (290 kcal)
Hozzávalók: 2 szelet barna kenyér, 1 db paradicsom, 1 tonhalkonzerv (saját levében), 2 szelet sovány sajt, 1 kávéskanál light majonéz, 1 evőkanál kukorica 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Favourable Blood Pressure associated with older people

(AresAtornerema, 2018.10.11 23:08)

Pression arterielle est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/comment-bien-utiliser-le-cialis/

Pinch Your Blood Stress Checked

(AresAtornerema, 2018.09.27 14:22)

Pression arterielle est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-tadalafil-10mg-prix/